Bezoek tijdens uw verblijf de Vogezen en Lotharingen

Onze camping in de Vogezen is gelegen op 10 min van Gerardmer en u kan verschillende plaatsen in de omgeving van de camping gaan bezoeken. U zal het veranderende landschap waarderen maar ook het erfgoed van de mensheid dat de Vogezen alsook de Elzas en Lotharingen ons aanbieden. Klaar om de verschillende aspecten van deze regio’s te gaan ontdekken ?

Plaatsen om te zien in de buurt van de camping

Onze camping Au Clos de la Chaume, dicht bij Gerardmer en La Vallée des Lacs, is de ideale plaats om te kunnen genieten van een zwempartij of gewoon van een mooie wandeling in een natuurlijke setting.

U kan er ook van profiteren door de watervallen van Tendon, gesitueerd op 10min van Gerardmer, La Route des Crêten en, van een heel ander kaliber, de Snoepfabriek van Hautes-Vosges of de wijnen van de Elzas en zijn Wijnroute te ontdekken, keer op keer een ware ontdekking voor de smaakpapillen.

U zal alle tijd hebben om de verschillende parken en reservaten te bezoeken: het pretpark Fraispertuis City is geschikt voor iedereen, Ecoparc Junior is ideaal voor de allerkleinsten, Bol d’Air aventure, het dierenpark Sainte Croix, de exotische vlindertuin, het Centre de Réintroduction des cigognes et des loutres of La Montagne de Singes en la Volerie des aigles, zijn allemaal de moeite waard om een kijkje te nemen tijdens een verblijf op onze camping in de Vogezen. Talrijke touwenparcours vindt u ook op 20 min rijden.

Vanwege de nabijheid van verschillende grenzen, heeft u ook de kans om naar bijvoorbeeld Zwitserland of Duitsland te gaan en om Titisee, Freiburg, het Zwarte Woud, enz… te ontdekken.

U kan ook enkele kastelen in de Elsaz bezoeken waaronder le Haut Koenigsbourg, of steden en dorpen zoals bijvoorbeeld Strasbourg, Colmar, Kayserberg, Riquewihr, Eguisheim, maar ook Nancy…

Sportliefhebbers kunnen hun geluk niet op in deze regio met watersporten (zeilen, kanoën, kajakken,..), vissen, wandelingen, mountainbike parcours en fietsroutes, paragliding, klimmen, via ferrata, paardrijden…

Met andere woorden, in de omgeving van Gerardmer, zal u altijd iets vinden om in alle rust te genieten van het leven in een natuurlijke en schitterende setting.

Met andere woorden, in de omgeving van Gerardmer, zal u zeker iets vinden om in alle rust te genieten van het leven in een setting 100% verbonden met de natuur en erg prachtig.

Het participerend toerisme op Camping Au Clos de la Chaume

Wij zijn blij u onze 2 belangrijkste activiteiten van Participerend Toerisme te presenteren op de camping waar we onze passie voor de regio delen!

Kom elke woensdag in juli en augustus Elzaswijn van onze regio degusteren. Deze komt rechtstreeks van de producent, de familie Meyer-Krumb, producenten van vader op zoon/dochter ! Meer dan alleen een degustatie, zal Aurélie u meer vertellen over haar liefde voor de streek en u de beste ideeën wat betreft culinaire garnituur onthullen ! Pascaline vergezelt Aurélie tijdens deze gezellige avond.

« Rondom de sterren ! », de camping is de ideale locatie om sterren te kijken, wij stellen u dus voor om van mid-juli tot mid-augustus één avond per week met onze berggids Pascaline of Mike met ons hoofd gericht naar de sterren door te brengen !