Kasteel van Haut-Koenigsbourg

chateau

1 Rue des Capucins
67600 Sélestat

03 69 33 25 00

Camping Clos De La Chaume: Kasteel Haut Koenigsbourg Vignet

Verblijf op een camping vlakbij het kasteel van Haut Kœningsbourg

In het hart van de Alsace staat een uitzonderlijk gebouwdat toebehoort tot de meest bezochte monumenten van de Alsace: het kasteel van Haut-Koenigsbourg. Deze prachtige constructie stamt uit de middeleeuwen, oorspronkelijk bedoeld ter defensie en prestige is het vandaag de dag een beroemd museum en zelfs een van demeest bezochte van Frankrijk. Sinds de 12e eeuw tot op de dag van vandaag heeft dit monument een opeenvolging van gebeurtenissen ervaren, waarvan de bewijzen nog altijd bewaard zijn gebleven.

Een bezienswaardigheid in de Alsace om niet te missen

Vlakbij de Route des Crêtes kijkt dit indrukwekkende gebouw uit op de vallei en biedt een grandioos panorama op de Vosges en de omliggende kastelen. Het ligt op 26 km ten noorden van Colmar, 55 km ten zuiden van Strasbourg en op 12 km ten westen van Sélestat. Met zijn imposante afmetingen (270 m lang en 800 m hoog) en zijn vermogen om de middeleeuwse periode weer tot leven te brengen, ontvangt kasteel Koenigsbourg ieder jaar meer dan een half miljoen bezoekers. Regelmatig onderscheiden voor zijn geweldige bebloeming.

In het lage gedeelte staat een stervormig fort dat zich verzette tegen de opmars van kanonnen. Aan de andere kant van het kasteel is een groot bastion met geschutstorens te zien. Het kenmerkende onderdeel van de grote toegangspoort L’élément vormt de eerste grote verdedigingslinie van het kasteel. Neem de trap zodra u het kasteel binnenkomt, en u bent direct bij de ophaalbrug die werd beschermd door schietgaten.

Wat de appartementen betreft, krijgt u toegang tot het soort woonstijl dat de grote adel waardig is. En dan gaat het vooral om de grote feestzaal (de meest gedenkwaardige van het kasteel, vanwege de gigantische omvang), de de zaal van jachttroffeeën enz.

Bezoeken voor het hele gezin in Kasteel van Haut Koenigsbourg

Het kasteel van Haut Koenigsbourg is midden in het bos gebouwd, en stelt tijdens alle seizoenen onvergetelijke rondleidingen voor, aan kinderen, aan gezinnen, aan mensen met een handicap. Voor al deze groepen biedt het kasteel ludieke en leerzame bezoekjes aan de ateliers, die vaak een groot feest worden. Gratis parkeergelegenheid langs het lange pad dat naar het kasteel loopt. Waar wacht u nog op, om terug in de tijd te reizen en royale momenten te beleven tijdens uw verblijf vlakbij het Kasteel van Haut Koenigsbourg in de Alsace, op 3-sterren camping Au Clos de la Chaume. Hij beschikt over een groot aantal chalets, voorzien van alle comfort, te midden van een prachtige natuur in de Vosges.

Openingstijden van Kasteel van Haut Koenigsbourg in de Alsace

Openingstijden: Het kasteel is het hele jaar open (behalve op 1 januari, 1 mei en 25 december)

Januari, februari, november en decembervan 9:30 uur tot 12 uur en van 13 uur tot 16:30 uur
Maart en oktobervan 9:30 uur tot 17 uur
April, mei en septembervan 9:15 uur tot 17:15 uur
Juni, juli en augustus van 9:15 uur tot 18 uur

Adres Kasteel van Haut Koenigsbourg:

67600 Orschwiller, Alsace, Frankrijk

Meer informatie over het kasteel: www.haut-koenigsbourg.fr