Route des Crêtes

randonnee

Rue Jean Paul Kuhn, 68160 Sainte-Marie-aux-Mines

Camping Clos De La Chaume: Panorama Van De Vosges

Ontdek de Route des Crêtes in het massief van de Vosges

Heeft u zin om een weekend in de natuur door te brengen, dan is de Route des Crêtes in het massief van de Vosges ongetwijfeld iets voor u. Deze bestemming, die zich uitstrekt over 80 km in de Hautes-Vosgesmag echt niet overgeslagen worden door liefhebbers van de vrije natuur, van vrijheid en zuivere lucht. Met zijn typische landschappen van de Vosges en de onvergetelijke panorama‘s, verbindt het Cernay met Sainte-Marie-aux-Mines.

Een stuk geschiedenis op de grond geschreven

Veel mensen zijn er niet van op de hoogte, maar deze Route des Crêtes in de Vosges werd tijdens de Eerste Wereldoorlog aangelegd. Het oorspronkelijke doel was het vergemakkelijken van de communicatie tussen noord en zuid aan het front van de Vosges, tussen de verschillende valleien. Als u er meer over wilt weten dan kunt u de nationale gedenkplaats van de Vieil Armand bezoeken.

Adembenemende landschappen

Dankzij de natuur die zeer beslist ongerept is gebleven, is de ontdekking van deze regio een ware betovering. De eindeloze valleien doen denken aan de landschappen van Marcel Pagnol. En durft u de Ballons des Vosges op te gaan, de hoogste bergtoppen, dan wacht u een schitterend 360 graden uitzicht. De uitzichten zijn zo onbeschrijfelijk mooi, dat ze moeilijk op foto‘s vast zijn te leggen, want de Route des Crêtes is een belevenis die geleefd moet worden. Een van de leukste dingen om te doen in de Vogezen.

Een paradijs voor wandelaars en sportievelingen

Als u de Route des Crêtes in de Vosges liever niet met de auto wilt afleggen, dan is deze bestemming ook ideaal voor de fervente wandelaars. Ze komen op de top van de Honeck bijeen, waarvan het hoogste punt op 1300 m ligt. Wel wordt u geadviseerd om gebruik te maken van een berggids.

Deze route bewandelen is de perfecte gelegenheid om te genieten van de zuivere lucht, maar ook om de berggeiten te spotten die in het massief leven.

Het is niet ongewoon om op deze route ruiters te paard tegen te komen of mountainbikers die op hun manier de regio willen ontdekken.

Proef de boeren munster kaas

Langs de Route des Crêtes staan nog veel authentiekeboerderijen. Maak eens een tussenstop om te proeven van de munster kaas of te genieten van een herdersmaaltijd, een typisch en zeer smaakvol boerengerecht. Proef van de soep of een hartige taart uit de vallei, van gerookte ham en aardappelen gebakken in beorenboter. Zeker niet te missen tijdens uw vakantie op camping Au Clos de la Chaume, nabij de Route des Crêtes in de Vosges.

Opening Route des Crêtes in de Vosges

De toegang met de auto tot de Route des Crêtes is gereglementeerd. De route is ieder jaar gesloten tijdens het winterseizoen. Meestal is de route geopend van mei tot half december.