Camping in de Lorraine

Ga op vakantie in de Lorraine

De regio Lorraine ligt in het noord-oosten van Frankrijk. De hoofdstad is Metz. De regio bezit veel bezienswaardigheden die ieder jaar veel toeristen trekken. U gunt uzelf een vakantie en wenst aangename momenten door te brengen in de nabijheid van de Lorraine. Ontdek de plekken die u absoluut gezien moet hebben tijdens uw vakantie op de camping in de Lorraine. Sportactiviteiten en andere attracties maken ook deel uit van de charme van deze regio.

Het ontdekken of herontdekken van de Lorraine zou niet compleet zijn zonder de restaurants te proberen die de culinaire specialiteiten van de regio voorstellen. Wat is er te zien en te doen in de Lorraine?

De toeristische plekken in de Lorraine

Ze maken deel uit van de meest bezochte plekken door doorreizende toeristen en omvatten parken en monumenten die deel uitmaken van het culturele erfgoed van de Lorraine. Zo gaat bijvoorbeeld om het Stanislas-plein dat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, de basiliek Notre-Dame-de -Lourdes in Nancy, het centre Pompidou Metz, het Saint Louis de Metz-plein, het kasteel van Lunéville … Ook de musea zijn trekpleisters voor veel bezoekers. Het Beaux–Arts museum (met de prachtige Daum collectie), het museum van het École de Nancy en het Lorraine museum zijn de drie grote musea van de Lorraine, die ieder jaar door duizenden toeristen worden bezocht.

Uw vakantie op de camping met zwembad in de Lorraine

Met een ideale ligging in de Vosges, tussen de Alsace en de Lorraine, is 3-sterren camping Au Clos de la Chaume de perfecte plek om een natuurvakantie te vieren. Met de vele bezienswaardigheden en de activiteiten voor het hele gezin op de camping, zult u uw vakantie in de Lorraine niet voorbij zien gaan! Ook niet te vergeten zijn de ontspanningsmomenten bij het overdekte zwembad van de camping.

Verlangt u ernaar om van de gastronomie van de Lorraine te proeven?

Iedere regio heeft zijn eigen culinaire specialiteiten, en de Lorraine blijft daarin niet achter. U heeft de mogelijkheid om de gastronomie van de Lorraine te ontdekken en de gerechten waar de Lorraine trots op is te proeven. Proef naar hartenlust van de verschillende typische gerechten van de Lorraine, zoals: de herdersmaaltijd langs de Route des Crêtes in een Ferme Auberge, de potée van de Lorraine, omelet van de Lorraine, mirabellencrème, bosbessentaart, of de boudin blanc met ui van de van de vallei van de Meuse en de beroemde bonbons van de Vosges om er maar een paar te noemen.

Wat is er met het gezin te doen in de Lorraine?

Er zijn veel recreatieparken die de regio door de jaren heen nog aantrekkelijker gemaakt hebben voor de toeristen. Speel- en recreatiezalen zoals de Bowl Factory in Saint-Julien-lès-Metz zijn ook voor iedereen toegankelijk. Er zijn recreatieparken in heel de regio. U heeft een ruime keuze uit Fraispertuis City (onze favoriet voor gezinnen), hetECOPARC (een van onze favorieten voor de kleintjes ), het Dierenpark in Sainte Croix, de Dierentuin van Amnéville … maar ook in Duitsland, waar u het Zwarte Woud, het meer van Titisee, Freiburg en natuurlijk het Europapark kunt ontdekken, en nog veel meer andere plekken, waarvan u de details bij de receptie kunt vinden.