Wijnroute van de Alsace

vignoble-cave

1 Rue de Walbach
68230 Wihr-au-Val

03 89 71 03 96

Camping Clos De La Chaume: Wijngaard in de Alsace

Ontdek een mythische route

Wat zou de Alsace zijn zonder de bekende Wijnroute van de Alsace? Dat is nauwelijks voor te stellen. Het is een buitengewone route van 170 km over de duizend jaar oude wijngaarden van de Alsace. De route staat overal in de wereld bekend om zijn eenvoud enal rijdend langs de Wijnroute van de Alsace ontdekt u de toeristische rijkdom van de regio en de  wijngaarden van de Alsace.

Bezoek de Wijnroute in de Alsace

De wijnroute van de Alsace iseen van de oudste van Frankrijk. Opgericht door de toeristische dienst van de Alsace sinds 30 mei 1953 voor de organisatie van een autorally in de regio, gaat de route van Marlenheim naar Thann. Langs de Wijnroute van de Alsace kunt u meer dan 70 wijndorpen bezoeken en meer dan 1000 wijnproducentenontmoeten. Ze delen graag hun passie voor wijn met u en u kunt de wijnen proeven. Ook al hebben we het over de wijnroute, wil dat niet zeggen dat alles om wijn draait. Breng een bezoek aan de gemeenten van Mittelbergheim, Eguisheim, Hunawihr en Riquewihr die te boek staan als de mooiste dorpen van Frankrijk. Een prima gelegenheid om het natuurlijke en historische erfgoed van de Alsace te ontdekken.

Hoe doe je de Wijnroute van de Alsace?

Als u van plan bent om de wijnroute van de Alsace af te leggen, kunt u deze mooie regio op verschillende manieren bezoeken. Enkele bezienswaardigheden mag u zeker niet missen langs deze toeristische route in de Alsace, zoals:

  • De wijngaard van Schoenheitz, volledig geconcentreerd op de steile hellingen van de prachtige Munster vallei.
  • Colmar, de wijnhoofdstad van de Alsace ;
  • Ribeauvillé en de middeleeuwse stad ;
  • de abdijkerk Saint-Pierre et Paul ;
  • Molsheim, thuisbasis van Ettore Bugatti en zijn prestigieuze voertuigen ;
  • het charmante plaatsje Obernai, aan de voet van de Mont Sainte-Odile ;
  • de Tour des Cigognes, ooievaarstoren, van Saint-Hippolyte, dorp dat ook bekend staat om zijn rode wijn.

U heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan een groot aantal evenementen langs deze toeristische route, zoals de Wijngaardmarathon, de Slow Up, de wijnfeesten in de zomer, enz. En mis ook de proeverijen van de late oogst niet of de bekende Munster (zachte, ambachtelijke kaas uit de Alsace en gewassen korst).

Hoe u de route ook af gaat leggen (auto, fiets, te voet of met uw camper), houdt er rekening mee dat u er wellicht meer dan een dag voor nodig heeft. Verschillende accommodaties zijn beschikbaar in verscheidene dorpen om uw verblijf nog aangenamer te maken.

Uw campingverblijf nabij de Wijnroute van de Alsace

U bent op zoek naar een accommodatie in de Alsace om de Wijnroute te doen? Denk dan aan Camping Au Clos de la Chaume, ideaal gelegen in het hart van het  natuurgebied van de Vosges, vlakbij de Alsace en de Lorraine. Er is een grote keus aan chalets en mobilhomes, voorzien van alle comfort, in een rustige en natuurlijke omgeving, ideaal voor rustgevende momenten met uw gezin. U kunt zich ook aan de rand van het zwembad van de camping ontspannen.